CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

20 June 2011

Malam Ini Saya Tersenyum Lagi :)


Bismillahirrahmanirrahnim..
Assalamualaikum wbt..


Sebenarnya agak lama jugak org dah tak on ym. Kalau bukak pun selalu invisible. Kalau kat fb chat pun selalu offline. Bukan apa, internet ni asyik nak putus memanjang. Dah lebih limit la katakan (org pakai celcom broadband). Kalau nak chat pun tak best, nanti tetiba diri ini hilang, kesian member yg chat ngan org tu. Tu yg org menyepikan diri dari dunia chat ni buat seketika.


Pastu tadi org berpeluang sembang2 dengan salah sorg bestfren org kat u kat fb message. Jarang gak la kitorg berpeluang nak bersembang sejak habis belajar disebabkan org menyepi dari dunia chatting. Kalau dulu time kat u selalu la gak kitorg melepak kat mamak bersembang sambil minum2 waktu petang (rumah sewa kitorg dekat je ngan mamak, jalan kaki pun boleh :D). Macam2 topik la yg kitorg bualkan tadi. Ada pasal persefahaman, parents, kawan2, kerja, hinggala ke whitecoat yang nak diguna time kerja nanti hehe.


Before mengakhiri perbualan, member org tu tulis benda ni :



Uhu, terharu seketika :'). Lama dah takde member org yg bagi penghargaan kat org macam ni. Tersenyum lebar org sekejap. Buat besfren org ni, terima kasih ye sebab buat diri org ni tersenyum. Kadang2 ayat2 yang kita bagi yang kita rasa simple tu boleh buat kawan kita yang mendengar (atau mungkin membaca) rasa gembira walaupun hanya seketika. Maka rajin2la buat kawan2 kita, atau siapa2 la, family kita ke, even insan2 yang kita tak kenal pun mengukir senyuman. InsyaAllah, banyak pahala bersedekah yang kita boleh dapat, tak perlu susah2 :)


Sekian untuk kali ini. Assalamualaikum wbt :)


p/s : Buat yang tertanya2, nilah dia besfren org tu. Thanx for everything my friend! Dan hargailah kawan baik anda ^___^


5 comments:

NasZ said...

baguslah..teruskan senyum..

jemput ke blog

MOHD NASER.com

Mardhiyah said...

awww :'-)

nadzwareina said...

nasz : insyaAllah :)
mar : haha mar pun tacing gak :D

AMiRU said...

ko selalu naik basikal kn?? aku je yg joging (cewahh..) hahaha

nadzwareina said...

hahaha mmg pun mir.. tapi nk elaborate ko joging aku naik basikal mcm panjang sgt le plak hehe :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...