CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

07 July 2011

I Wish To Have Someone Like Him...

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..


Di tengah2 malam buta, di saat rakan2 seusianya mencari ketenangan selepas belajar atau bekerja dengan berhibur di kelab malam, atau menonton televisyen di rumah, atau tidur senyenyak2nya, dia memilih untuk merehatkan fikiran dengan cara yang berbeza. Dia mengasingkan diri daripada orang ramai, pergi ke tempat yang betul2 sunyi dan tenang, lalu membaca senaskhah Al Quran.

Dia menghayati bacaan Al Quran tersebut, mendalami maksud setiap ayat2 yang dialunkannya sendiri, memuhasabah diri lalu mengalirkan air mata mengenangkan dosa2 silam yang pernah dilakukannya. Dalam hati dia sentiasa berazam untuk merubah diri menjadi lebih baik pada hari esok.

Andai berjumpa dengan lelaki sebegini di luar sana, saya memang takkan biarkan dia pergi.



p/s : Saya tak kenal siapa lelaki di atas, sekadar meminjam gambar ini daripada rakan Facebook saya, Nurul Tazkiah Jaafar. Terima kasih banyak ye :D


4 comments:

tajul said...

may ur wish be granted.^_^

Simon 'Adam' Malik said...

ada je kat luar tuh.. sebab diorg sangat low profile sampai takde org nak candid.


InsyaAllah.. aku doakan

nadzwareina said...

tajul & adam : aminnnnnnn... mekasih ye :)

momoko-chan87 said...

so sweet & true..begitulah lelaki idaman gadis sholehah..insyaAllah u'll find him some day. Bukankah Allah dh berjanji lelaki yg baik utk perempuan yg baik & vice versa? =))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...