CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

17 July 2009

PBSM??


Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt...

PBSM? Persatuan Bulan Sabit Merah? Bukanla...
Smalam otw balik dari s.alam, org dgr MT2 SOPHYS duk ckp kak mun (my lady bos) jd presiden PBSM. Org yg blur2 ni pun pegi la tanya amir, amende PBSM ni? Then amir pun bgtau.. laa.. rupe2nye PBSM = Persatuan Balik Setiap Minggu. Hahaha. Sedap2. Kreatif. Tp PBSM ni lgsung xde kena mengena ngan org...

Ramai tanya org soalan ni, sejak dari sem 1 lg, 'Umah wawa kat klang je, nape weekend jarang balik?' hmmm...entahla... Masa kat s.alam dulu sbb ba pun keje sama tmpat ngan org, jadi semangat nk balik umah tu kurg la sikit drpd kwn2 lain yg duk jauh.. (walaupun ba jarang sgt lawat org kat kolej, just anta brg je) Em, lagi satu, maybe dah terbiasa duk hostel sbb dari form1 lg org dah duk asrama... (boleh terima ke alasan ni?)

Bila dah pindah kat puncak alam ni, ba duk pesan kat org kalo nk balik, balik sendiri, dia xmau amik kat sini mcm org kat s.alam dulu. Dulu bolehla, tmpat keje sama ngan org. Nak balik hari2 pun boleh (walaupun org xbuat) Skrg ni jauh sgt katanya. Haritu org call ibu, ibu ada ckp mcm ni...

'Kalau dari puncak alam tu menyusahkan along nak balik sendiri, xpayah la balik rumah... Bahaya balik sendiri kalau nk balik klang ni. Lagipun nanti penat jauh2 balik rumah, kat rumah kena buat keje lagi. Kesian along. Rasa2 kalau betul2 free barula balik,' ibu berkata sedemikian dalam telefon. Ada nada sayu dalam ayat2 itu... (ibu, tibe2 rindu sangat kat ibu walaupun baru 2minggu xjumpe...huhu )

Tapi insyaallah, next week org balik. Sebab ana, aja, shahmi sume balik asrama. Seronoknyeee family sume kumpul balik..=) Adik2ku, sila tunggu kepulangan along di rumah nanti! (oh ayat..)

Jadi, aktiviti yg akan dilakukan pada hujung minggu ni:

1) Sapu n kemas bilik. Bilik sudah semakin bersepah (walaupun blum di tahap kritikal...tp xkan nk tggu kritikal bru nk kmas kan? hehe)
2) Em, nota lecturer dah banyak dpt... so, bleh la stat buat mind map.. (bajet je =p)
3) Habiskan novel lagi 3 bijik (sebijik novelku dah dibook oleh 3 org budak laki... bile turn org nk baca novel tu? huu)
4) Habiskan feeding frenzy yg tinggal lg beberapa stage (hehe)
5) em, siti xlik umah..agak2 dia nak ajak gi s.alam blehla ikut... (silap2 leh singgah klang trus kan siti? =p)

Oh, memandangkan ayu, housemate org yg baik (dia yg kata, hehe) balik umah, handphonenye yg ada tv tu pun dibawa balik sekali. Maka minggu ini episod ke8 Nur Kasih yg disiarkan di TV3 xdpt la diikuti... (xpe, balik umah kang tgk puas2 kat youtube)

Aa, ramai gak tanye nape post org lgsung xupload gmbar? actuallynye kamera hp org udah rosak.. so acara snap mnyenap tidak lagi dilakukan.. (mcm la dulu slalu buat) Tp xpe, post esok InsyaAllah ade gmbar, sbab Jo, roommate yg dikasihi dgn baik hatinya membenarkan org upload gmbar2 yg dia snap spnjg minggu ni.. (time kasih Jo~)

oklah, sehingga ketemu lagi. Time kasih diucapkan krana membaca celoteh org yg langsung xada input2 yg berfaedah ni, hehe.

wassalam...:-)

7 comments:

~BeInIsNeIn~ said...

ho ho~! baru 2 minggu... sye ni.. hukhuk.. hari ni semua adik2 balik rumah... sure meriah tu... sye je xde... waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~!!! nk nangis kuat2~!!!

nadzwareina said...

aaaaa affan...jgn nangis kuat2..buruk...
xpe2, affan kuat kan? affan kan harimau.. hehe
time tu akan tbe, utk affan brkumpul ngan family..affan sbar je mnunggu ye...=)

johanna said...

sme2 wawa!!

~BeInIsNeIn~ said...

xnk la harimau... sye naga~! aum~!! ups.... salah bunyi lagi... ish2~

syu said...

aduh wawa klang ngn puncak alam xla jauh mn ..lagi jauh penang ngn puncak alam neh...hahaha mmg xde kene mengena dh penah dok asrama ngn x rndu blk umah...ak ni smpai skrng homesick msih menebal...ahhh nk blk umahh hehehe

ASNHA said...

Assamu'alaikum...........
Indah amat kata-kata-nya

ayu baik said...

ade pengutukan diriku rupanye..isk3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...