CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

21 July 2009

Cerita hari ini..


Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt...

Em, bukak je blog org ni, org terus gelak sendiri. Nape? Sebab org baru perasan blog org ni colorful sangat. Background itam, tulisan plak ade biru, pink, ijau, kuning, oren, kelabu. Sume kaler ade. Xpela kan? Meriah la skit... Hehe

Cite org hari ni, em...Hari ni punye kelas ada 3, ade Pharm Biotech, 3rd language iaitu arab, dan juga subjek elektif yg org amik iaitu Veterinary Pharmacy. Kira jadual org full la arini dari pagi sampai petang..

Cakap pasal kelas arab, sejak minggu lepas heboh satu batch part 5 fakulti farmasi mengatakan ustaz kitorg, iaitu ustaz faisal tu hensem. Muda lagi pulak tu. Pastu time kelas minggu lepas ramai pulak batchmate org language lain duk lalu lalang tepi kelas. Selalunya kalo lalu, diorg lambai kat kitorg dlm kelas ni, tapi haritu mata sorg2 duk jeling kat ustaz je (nmpak sebab dinding transparent). Budak2 laki pun sama. Siap buat port luar klas lg. Benda ni buat org senyum sorang2. Hahaha. Em, ustaz hensem ke? tak pun rasanya.. maybe ada rupe sikitla, sbab mata ustaz besar. Tu yg nmpak comel skit kut... (agaknya la) Dayah ade kata nk snap gmbar ustaz curi2, tp mission failed pulak. Kalo x maybe leh gak upload kat sini, hehe..

Kelas veterinar, 20 student je, subjek elektif, so ramai xnk amik. Nape org amik? Sbab org suka sangat kat haiwan. Rumah org pun memang dah bnyk pet. Org rasa haiwan adalah salah satu makhluk Allah yg unik yg best utk diexplore. Mereka lahir mungkin tanpa akal, tapi mereka dilahirkan dengan kasih sayang. Kita xleh deny fakta tu.. Cuba tengok mcmana haiwan jaga anak. Haiwan pun xpenah buang anak. Kalo haiwan buang anak pun kita faham, mereka makhluk xberakal. Tapi kalo manusia?? Hm.. Pastu tengok macamana bila haiwan sayang pada manusia. Sanggup redah beribu batu nk jumpa tuan die balik. Sanggup korbankan nyawa nak lindungi tuan die. Buat kita terharu, kan? Maka kita patut menyayangi mereka juga.. Memang dulu org pnah bercita2 nk jadi vet tp ba plak xsokong.. ba kata lebih baik berbakti pada manusia. Xpela, blaja skit2 cmni pun jadila ek..

Ha, harini org naik tangga batu caves tu dua kali...Pagi n petang.. Plus, harini org puasa tanpa bersahur, huhu. Leh imagine mcm mana pnatnya org hari ni? Xpe2 wani, kuatkan semangat~

Takat sini dulu. Jumpe lg nanti. Assalamualaikum.. :-)

11 comments:

johanna said...

spe2 snap la pic ustaz tuh..nak tengok!!!!

nadzwareina said...

ala jo, meh dtg klas kitorg, tgk dpan2..
barula best, hehe

~BeInIsNeIn~ said...

snap2~!!! nk beze komper ngn sye~! hahaha...

nadzwareina said...

affan jeles ek ustaz tu lg comey dr affan? =p

~BeInIsNeIn~ said...

hahaha.. xde punye... alahai... sape kate aritu rupe paras ni x kekal mane ye? lagi satu.... hensem x hensem kn subjektif? same jugop hok comey x cumey~ :P

nadzwareina said...

ups..kena balik.. sory affan..=p

siti=) said...

affan jeles wawa ade ustaz hensem=P

syu said...

nk tgk ustaz yg kecoh diperkatakan...mission nk g lalu dpn kls arab ari tu fail...isk2

nadzwareina said...

siti : apakah??
syu : xpe2, sila cuba mission anda sekali lg pada minggu depan, hehe..

ayu baik said...

nyeee...ustaz 2 name pe ek wawa.. i ingt faizal je...sigh name cm seseorg..isk3

~BeInIsNeIn~ said...

hahaha.. siti2.. xde punye sye nk jeles ke ape ke...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...