CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

02 December 2010

A Trip To Kuantan :)


Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Jumaat lepas. 25 Nov 2010, org bertolak ke Kuantan sempena trip bersama kawan2 sekelas seramai 10 orang. So kat sini org sekadar nk share pengalaman org join trip kat Kuantan selama 5 hari 4 malam ni ye :)


Hari pertama : Jumaat : 25 Nov 2010

-Hari ni org bangun 5.30 am. Sebab org bertolak dari kampung kat Batang Kali, org kena naik tren komuter untuk ke Shah Alam.
- Pukul 6.45 am, org pun naik tren. Tuka tren kat KL sentral, then sampai stesen komuter Shah Alam dalam pukul 8.45 am.
- Kat stesen komuter Shah Alam, ba amik then kitorg breakfast, Pastu ba hantar gi stesen bas Shah Alam. Org pun naik bas pukul 10 am ke Kuantan.
- Sampai kuantan pukul 3 pm lebih. Jumpe Sanaz ngn Ayu. Member kitorg yg duk Pekan, Dayah datang amik. Pastu kitorg gi Resthouse dan petang lak, jalan2 kat Mall sementara tunggu yg lain sampai. 
- Malam, kitorg sume kumpul kat rumah Tikah. Actually esok abang Tikah nk kawin. Kitorg volunteer nk jadi pemberi doorgift kat tetamu. So mlm ni sume dgr briefing, hehe.


Hari kedua : Sabtu : 26 Nov 2010

-Kitorg gerak ke umah Tikah dalam pukul 10 lebih am. Kitorg makan dulu, then bila tetamu sampai, kitorg pun stat bagi doorgift, bahagi ikut khemah.
-Kitorg bertugas sampai pukul 3 lebih, kemudian kitorg balik ke resthouse sebab Dayah nak solat zuhur.
-Malam, kitorg makan ikan bakar. Selain ikan bakar, kitorg makan gak sotong goreng tepung, sup campur, kailan ikan masin, udang bakar. Sedap wehh.
-Balik makan, semua terbongkang kepenatan.. zzzzz




Hari ketiga : Ahad : 27 Nov 2010

-Kitorg breakfast kat warung nasi lemak yang best. Serius ramai org.
-Pastu bergerak ke Bukit Gambang Waterpark. Excited sangat sebab lama dah tak mandi kat waterpark :D
-Kitorg mandi seharian sampai dekat pukul 4 pm. Time ni sume muka dah berkilat, kulit kering kena air klorin, kaki lenguh sebab duk daki tangga nak main kat gelongsor air yang agak tinggi.
- Malam, kitorg dinner kat restoran sate yang best. Sambil tu celebrate birthday Ayu sekali :)
- Balik
hotel, layan Shout Award kt 8tv pulak, hehe


Hari keempat : Isnin : 28 Nov 2010


- Kitorg plan nak naik River Cruise kat Sg Pahang. Tapi tak bukak lagi. So kitorg merayau dulu kat Kuantan Parade.
- Dalam kul 1 pm lebih, kitorg naik bot menyusuri Sg Pahang. Sambil tu bot stop kat hutan paya bakau.
- Petang, kitorg melepak kat pantai Teluk Cempedak, sambil makan otak2, satar, karipap, kopok leko.
- Malam, merayau kat Berjaya Megamall, pastu dinner kat restoran hotel yg jual western food. Time ni memang sembang nak rak, sebab esok suma dah nak balik kan. Abis sume citer lama kuar, hehe.
- Balik umah, packing. Esok pagi2 nak kuar.



Hari terakhir : Selasa : 29 Nov 2010

- Kitorg kuar 8 am. Breakfast kat mamak tepi stesen bas, then org naik bas pukul 10 am.
- Bas sampai Shah Alam pukul 3 pm. Ba amik kat stesen bas then antakan kat stesen komuter Shah Alam.
- Naik tren pukul 3.30pm, sampai Batang Kali pukul 5.30pm dengan selamat, syukur Alhamdulilah :)


So tulah cerita org sepanjang bercuti kat Kuantan. Mungkin lepas ni kitorg dah habis blaja, dah stat keje, dah tak berpeluang nak bercuti selalu macam ni. InsyaAllah, maybe next trip kat oversea plak, hehe

Sekian, terima kasih sebab sudi membaca :)

Assalamualaikum wbt

5 comments:

karl said...

owh, gambang dah ade waterpark rupanya. semakin maju, bagus2..dulu masa senpai mengaji kat matrikulasi gambang tu takde lagi waterpark tu. ish kalau dulu lagi dah ade mau tiap2 malam fly lepak kat waterpark tu, hehe

nadzwareina said...

haha org pun baru je tau senpai.. tak penah dengar pun kat pahang ade waterpark.. tapi kalo senpai nk lepak mlm2 xleh la nmpaknye, sbab die ttp ptg dlm kul 6 dayah ckp, huhu..

karl said...

nasib baik tutup awal. haha. dulu kat kuantan dulu memang xde ape, kalau outing hujung minggu pun balik2 gi kuantan parade, ni dgr citer dah ade shopping complex baru. zaman senpai dulu budak fly malam2 lari ikut highway ade lagi, tapi zman senior ktorang lagi dasyat, fly naik lori ais yg dtg bawak supply ais kat cafe. hahaha

nadzwareina said...

hahaha lawak gile senpai.. org rase bandar kuantan best.. skrg dh ade bnyk mall, mcm East Coast Mall, Berjaya Megamall.. Kitorg enjoy gak la kat situ, nk makan pun senang, hehe

sYuHaDah said...

hehe agk ar rsnya kuantan now not bad at least kuar mlm2 still byk kdai yg buka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...