CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

25 May 2011

Senyum Sebab Shahir :)


Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..


Post kali ni serius memang agak childish org rasa. Org cuba lari sikit daripada post2 org before ni yang banyak berunsur artikel dan tazkirah. Melalui post ni org cuma nak share satu perkara yg buat org tak berhenti senyum dari tadi. Tapi apa dia? Meh sini org cerita satu2 ye. Post ni agak panjang, harap korg semua sudi la ye nak baca :)


Mungkin ada diantara korg tahu yg org baru je jadi fan Shahir AF8. To be honest, org sebenarnya tak melayan langsung bintang2 AF ni, AF pun tak follow sbab takde astro kat rumah. Cuma satu hari tu org terdengar lagu Shahir ni kat Hotfm yg tengah hangat sekarang ni sebab baru release, tajuk dia ’Luar Biasa’.1st time dengar org terus suka lagu ni, sebab pada org lagu ni macam ada aura. Suara Shahir dalam lagu ni rasa sedap sangat. Bila tengok mv die pulak, serius storyline dia best, then start dari sini org berjinak2 minat Shahir. Adela jugak org start tengok video2 dia kat youtube and baca artikel2 pasal dia kat paper/magazine. And bila tau Shahir ni jenis lelaki yg baik, pemalu, sopan, kelakar, tu yg terminat terus hehe.



*MV Shahir Luar Biasa*

Nak dijadikan cerita, org pun startla like fanpage Shahir kat fb. Satu fanpage je, dan tanpa diduga, ramai pulak fans2 Shahir yg add org as friend. Org approve je. Dan org pun ada la gak add diorang sikit. Org ingat lagi ada sorg member fb org ni, fan Shahir dari Singapore nama fb dia Bang Brahim Shaxier Vamps, dia ni la yg memasukkan org dalam fangroup Shahir dari Singapore kat fb yg baru aje ditubuhkan bernama SHAXIERS. Org mula2 macam pelik, yela org kan dari Malaysia, tapi dimasukkan dalam fangroup Singapore plak. Tapi takpe ramai je lagi yang dari Malaysia, bukan org sorg, and at least org leh la tau skit2 ape prkembangan Shahir dari diorg ni. Bang Brahim tu la salah sorg adminnya.


*Ni la fangroup SHAXIERS*


And member dalam fangroup ni adela dalam 176 org (setakat post ni ditulis). Tapi serius, dorg ni semua sangat semangat dan tak putus2 menyokong Shahir. Ada je update setiap hari yg buat notification org penuh sentiasa sebab update pasal Shahir. Serius org kagum dengan diorg ni. Org akui org minat Shahir tapi takla sehebat dorg ni. Even gambar profile dorg semua dah tukar kepada filem Karak tapi org je tak tukar sebab sempena mother's day nak letak gambar dengan ibu dulu. Dorg siap vote Shahir utk Muzik2, carta2 radio antaranya Hotfm, carta Riafm (radio Singapore), diorg letak rakaman Shahir kat tv and radio promote filem Karak, letak artikel majalah2 & paper pasal Shahir. Org adala juga sikit2 menyumbang kepada vote2 tu, mana yg sempat. Org sekali sekala je komen2 dan post kat wall tu, tupun ayat bermadah2 but diorg sume still like. Tapi org memang tak miss la baca satu2 wallpost. Agak fun sebenarnya sebab kitorg dah jadi macam satu komuniti pulak dalam ni. To be honest, hubungan kitorg dalam ni rapat & mesra walaupun baru kenal. Tu yg buat org rasa seronok :)


Pastu semalam ada wartawan majalah Stailista namanya abang Khai bagi post kat grup SHAXIERS, dia ada buat photoshoot ngan Shahir hari esoknya. Dan dia mintak tolong kitorg bagi cadangan soalan2 yg nak diberi kat Shahir nk masuk dalam majalah. Yang buat org seronok, lepas org bagi some suggestions, abang Khai ni puji dan setuju sangat dengan suggestions org tu dan dia kata akan tanya Shahir soalan2 tu. Dia siap cakap patut org yg pegi interview Shahir tu sebab soalan semua best & menepati konsep majalah. Start sini org dah tersenyum hehe. Then lepas habis photoshoot tu abang Khai ada kata nak bagi kejutan kat warga SHAXIERS. Org pun tertanya2 la gak apa kejutannya. So abang Khai pun postla video kat bawah ni :



Boleh imagine macamana reaksi fans SHAXIERS lepas tengok video ni? Even org yg takla kuat sangat menyokong Shahir pun boleh rasa seronok, apatah lagi diorang kan. Tak sangka grup SHAXIERS ni Shahir dah kenal, siap sebut nama Bang Brahim lagi walaupun baru je berapa bulan grup ni dibuat. 1st time org rasa dekat dengan artis yg kita minat hehe. Dan of course wall SHAXIERS malam ni penuh dengan ucapan2 hepi warganya sebab dapat ucapan dari Shahir. Walaupun Shahir mention tentang fans dari Singapore, tp org yg merupakan salah satu ahli SHAXIERS dari Malaysia yg dibawa masuk pun tumpang gembira la gak bagi pihak diorang ni hehe. Terima kasih banyak org ucapkan kat abang Khai sebab buat SHAXIERS semua happy. Terima kasih jugak kat Bang Brahim sebab masukan org dalam fangroup ni & terima kasih kepada ahli2 SHAXIERS yg banyak menceriakan hidup org lately ni :)


So itulah ceritanya. Berjela ni ha. Tiba2 rasa macam budak2 sungguh sebab minat2 artis ni, artis Malaysia pulak tu kan. Tapi serius ni la 1st time org involve dalam benda2 macam ni and lately ni org dapat ramai sangat kawan baru kat fb yg juga minat Shahir. Tetiap hari ada je diorg ni post berita yg buat org tersenyum. Maybe pasni korg pun boleh gak try minat2 artis ni? Tak rugi tau, malah boleh rasa enjoy and happy lagi sebab ada je benda yg menghilangkan bosan kat rumah & buat kita tersenyum hari2 :)


Ok, sampai sini dulu. Soryla post kali ni takde input penting melainkan sekadar luahan org yg baru je jadi fan Shahir bulan lepas hehe. Harap2 adela rezeki nak jumpa Shahir ni live satu hari nanti. Moga bertemu di lain waktu ye rakan2. Assalamualaikum :)


p/s : Jangan gelakkan post ni eh. Jom layan Karak ramai2 kat pawagam. Macam best hehe.

p/s 2 : Abang Khai, Bang Brahim & sorg lg admin SHAXIERS iaitu Fazilah dah terbaca pun post ni & bagi komen dekat wall fb org. Thanx banyak2 ye korang :)


8 comments:

tajul said...

haha..mnrik.hbisla shahir af8 psni.XD

nadzwareina said...

org kate jgn gelak gelak gak eh..hehe ni 1st & last time buat entry pasal shahir rasenye, insyaAllah.. lainla kalo 1 day jumpe dia live, baru tulis lg sal die :D

sYuHaDah said...

hahahaha nk gelak gk wawa...dh mula angau dlu cm skrng btkr bangsa kui3

nadzwareina said...

adoyai.. ha takpe la gelak la syu.. tula skrg aku cuba jadi realistic skit.. minat artis malaysia cukupla :D

tajul said...

hehe..mne de gelak.snyum je.*serius*=P.ha,klu jupe live,ltkla gmbr ngn die jd profile pic.bru dahsyt.^_^

nadzwareina said...

haha nk gelak pun xpe daa.. kalo nk jumpe live tu xmungkin kut.. xde masa rasenya nk attend show ke ape.. kalo terserempak tu insyaAllah :)

tajul said...

hahahahahahaha*gelak kaw2*=P.knala rjin brdoa trserempak ngn die.mne tau mkbul.^_^

RevVING NOTES said...

Hello kucing~ hello~! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...