CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

08 August 2010

Kisah 3 Orang Sahabat..


Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..


Ada 3 orang sahabat, A, B, dan C..
A dan B lelaki, manakala C perempuan..
Tapi mereka sangat rapat, kemana2 pun bersama..
Satu hari B dapat tawaran ke oversea..
Lalu dengan rasa sedih 3 sahabat ini berpisah sementara..
A dan C lalu tinggal berdua, dan menjadi lebih rapat..
Kemana ada A di situ ada C..
Kemana C pergi pasti ada A menemani..
Lalu tanpa sedar, A jatuh hati pada C..
Tapi kerana sayangkan persahabatan, A hanya berdiam diri..
Namun jauh di sudut hati, A sangat sayangkan C..

Pada satu hari, A berjalan seorang diri..
Tiba2 dia ternampak C, lalu A berasa seronok..
Baru sahaja A hendak mendekati, dia tersentak..
Rupa2nya C tidak berseorangan, dia berjalan bersama B..
A lihat B dan C sungguh ceria dan gembira..
A terkejut, kenapa B pulang tanpa memberitahunya?
Dan kenapa mereka keluar berdua sahaja?
Lalu A tahu, hubungan mereka lebih dari sahabat..
Dengan rasa sedih dan kecewa, A berjalan pulang..
Apabila C cuba menghubungi..
A sekadar mendiamkan diri..
Sehari suntuk A mematikan telefon, hanya berkurung di dalam bilik..

Keesokannya, telefon A berdering lagi..
tapi bukan dari C, tapi dari B..
A tetap berdiam diri tanpa menjawab..
Lalu B datang bertemu A dengan segera..
B membawa khabar mengejut..
C terlibat dalam kemalangan ketika dia ingin ke rumah A..
Malangnya C tak dapat diselamatkan..
A tergamam lalu rebah. Tubuhnya lemah longlai..
Di depan jenazah C, A menangis tanpa henti..
Diluahkannya rasa cinta, namun sudah terlambat..
B hanya memerhati dengan simpati..

Lalu B mula bercerita..
Dia dan C merancang membuat kejutan harijadi kepada A..
Kerana itulah B pulang secara rahsia..
Dan mereka keluar berdua untuk membeli hadiah buat A..
A tidak ingat hari ini ialah hari jadinya..
A menyesal kerana berprasangka buruk terhadap sahabat2 nya..
Lalu B menyerahkan hadiah daripada C kepada A..
A ambil dengan linangan air mata..
Lalu dibukanya hadiah itu..

A melihat sebuah bingkai gambar yang cantik berhias..
Di dalamnya ada foto A dan C bersama..
Gambar yang ditangkap oleh B satu ketika dulu..
Kedua2nya sangat gembira dan ceria dalam gambar itu..
Dan disebalik bingkai gambar itu terdapat satu nota :

' Happy Birthday A~ C doakan semoga A gembira sentiasa..
Tapi C tak nak cakap friendship forever, sebab
C sebenarnya sayangkan A lebih dari seorang sahabat..

Maaf sebab berahsia selama ni. Tapi B tau ;-p'

Air mata A tumpah diatas foto itu..
B hanya menepuk perlahan bahu A sambil turut menangis..


-TAMAT-


p/s : Adakalanya mungkin kita perlu meluahkan apa yang tersirat sebelum benar-benar terlambat..

Sekian, Wassalam..


15 comments:

AMiRU said...

btol 2, awa..luah2, luah jugak...
tp jgn asyik kita yg kne start meluahkn segala2nye...
ntah la...xtau la if kita sntiasa ptt meluahkn segalanye atau...
tp utk prm, rsnye biarkn lelaki yg luahkn dlu...

nadzwareina said...

haah amir, betulla tu..
tak semestinya kite yg kena meluahkn dulu... em, mmg patutnye biar laki yg luahkan dulu utk pmpuan..
tapi dlm cite ni, aku xtulis menyeluruh...
mungkin C tau lame dh cume dia dah xlarat nk tggu A trus terang? :p

Si Bunga said...

waaa.. sedihnyew.. tak dpt digambarkan.. sob2..sob2..

sYuHaDah said...

biar laki luah dlu...its better to get laki yg syg ko instead of ko yg syg dia...opinion ak ar ^^

nadzwareina said...

si bunga : sob2 jugak..huhu

syu : betul2.. same ngn opinion aku.. actualy cite ni ditujukan buat lelaki2 yg stil xbrani meluahkan.. jgn smpai bile peluang dah xde baru nk nyesal..^^

sYuHaDah said...

i smell something fishy here hik3 agakla wlpn cam ssh y not try je luah guys out there if she x trima they can still remain as friend...tul x

nadzwareina said...

tul3.. sbab ramai lelaki kat luar tu takut nk confess sbab sayangkan frenship.. tah2 minah tu lama dh tunggu die confess..

fishy? mane ade.. =p

sYuHaDah said...

hahaha cm le ak xknl ko wawa....msti ur expecting some1 to say it to u kan...xnak pisang berbuah 2 kali kan2 hik3

nadzwareina said...

bukanla syu.. pandai2 je ko ni kan..
kalo aku expect org cakap kat aku, tu prasan namenye.. hahaha =p

IRDA said...

aku da jadi stalker blog member2 plak skang...haha,bg aku (tidak mewakili semua lelaki) i love is just a word,sume orang boleh ckp,tp x sume orang leh wat,so aku rase aku akn show something dari ckp somethng...

AMiRU said...

dh luah..tp...hmmm

R-FyQ said...

I hope I'll not ended up just like what you wrote my friend..=)

nadzwareina said...

wak : betul3, ada lelaki suka luahkan perasaan melalui kata2, ada lelaki suka luahkan perasaan melalui perbuatan.. terpulang kat lelaki tu.. tapi selalu perempuan semua sama.. nk dengar ungkapan sayang daripada lelaki yg dia sayang walaupun hanya sekali seumur hidup..

Amir : tapi tak jadi seperti yang diharapkan? xpe.. go with the flow.. asalkan ko sentiasa buat minah tu hepi cukupla.. :)

Afiq : tak..cerita ni hanya rekaan.. orang rase cite afiq tak akan seteruk ni ending die.. mungkin hepi ending, mane tau? :)

sYuHaDah said...

irda tu wak ke?? apsal nm pelik sunggh hahahah

IRDA said...

yer syu,,haha...name gabungan ngn kakak sebaya aku..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...