CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

16 August 2010

8 Petanda Bahawa Dia Jodoh Kita..


Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..


Sekadar sesuatu yang org terjumpa lalu terbaca lalu terasa nak share dengan anda semua. Buat yang masih ragu2 atau yang masih lagi tercari2 sape soulmate anda, diharap 8 tanda ini dapat membantu. Good luck~

Petanda 1
Adanya saling kerjasama. Kamu dan dia selalu dapat saling membantu, dalam urusan remeh atau besar. Paling penting adalah kamu berdua selalu dapat melalui segala aspek kehidupan secara bersama-sama. Dan semuanya terasa amat menyenangkan meskipun tanpa harus melibatkan orang lain. Apakah kamu sudah merasakan perkara tersebut? Jika ya, selamat… kerana ada harapan bahawa dia adalah calon pendamping hidup kamu!

Petanda 2
Salah satu kriteria yang menentukan sesuai atau tidaknya dia sebagai jodoh kamu atau bukan adalah kemampuannya bersikap bersahaja di depan kamu. Cuba sekarang perhatikan gerak-gerinya, caranya berpakaian, gaya rambutnya, caranya berbicara serta tertawanya. Apakah setiap ucapannya selalu tampak spontan dan tidak dibuat-buat? Jika tidak, maaf kemungkinan besar dia bukan jodoh kamu!

Petanda 3
Adanya deria batiniah membuatkan hati kamu berdua dapat selalu saling tahu. Dan bila kamu atau si dia dapat saling membaca fikiran dan menduga reaksi serta perasaannya satu sama lainnya pada situasi tertentu. Selamat! Sebenarnya dialah destini kebahagian kamu…

Petanda 4
Bersamanya dapat membuat perasaan kamu menjadi tenang, selesa dan tanpa perasaan tertekan. Berjam-jam bersamanya, setiap waktu dan setiap hari tanpa membuat kamu merasa bosan… Inilah petanda bahawa kamu berdua kelak akan saling terikat.

Petanda 5
Dia selalu ada untuk kamu dalam situasi apapun. Dan dia selalu dapat memahami situasi dalam hati kamu baik dalam suka dan duka. Percayalah pasangan yang berjodoh pasti tak takut mengalami pasang-surut, suka-duka saat bersama. Sekarang, ingat-ingat kembali. Apakah dia orang pertama yang datang memberi bantuan tatkala kamu dirundung musibah? Dia selalu faham saat emosi kamu terganggu? Dia tahu keadaan waktu anda sakit? Jika ya, tak salah lagi. Dialah orangnya…

Petanda 6
Dia tak terlalu peduli dengan masa lalu keluarga kamu, dia tak peduli dengan masa lalu kamu saat bersama kekasih terdahulu. Dia juga tak malu-malu menceritakan masa lalunya… Nah, kalau begitu ini bisa bererti dia sudah siap menerima kamu apa adanya..

Petanda 7
Setiap orang pasti memiliki kekurangan, dan kamu tak malu-malu perlihatkannya pada si dia. Bahkan pada saat kamu tampil ‘buruk’ di depannya sekalipun, misalnya saat kamu bangun tidur atau saat kamu sakit dan tak mandi selama dua hari. Ataupun menceritakan sejujurnya kepada kamu tentang kelemahan dan kekurangannya… Nah! Kamu dan dia memangnya disuratkan untuk bersama!

Petanda 8
Bila merasa rahsia kamu bisa lebih selamat di tangannya daripada di tangan sahabat-sahabat kamu yang lain. Atau kamu merasa sudah tak dapat lagi menyimpan rahsia apapun darinya, maka berbahagialah! Kerana ini bererti pasangan sejati telah kamu temukan!


Adakah kelapan2 petanda di atas telah anda jumpa kat sesape? kalau ade mungkin dia yang anda cari selama ni. Doalah banyak2 kepada Allah agar diberi petunjuk. Semoga Allah mengurniakan jodoh yang terbaik untuk diri kita. InsyaAllah.. :)

Sekian. Jumpa lagi post seterusnya. Assalamualaikum wbt..

6 comments:

Anis izyan Abd Rahman said...

tak jumpe2 poonn
hoooo

nadzwareina said...

haha anis ye ke xjumpe?
ke buat2 xjumpe? :p
xpe2 doa bnyk2 mintak dijumpekan..:)

Anonymous said...

terlalu awl utk mengetahui heee =P

nadzwareina said...

hehe artikel ni utk yg dah ade gf/bf bolela kut.. aku baca xde prasaan.. hahaha

diyah_Noh said...

aku tergelak baca komen last wawa...

nadzwareina said...

haha naoh.. aku tau ko baca ade tringat kat sesape.. kan2?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...