CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

09 February 2010

Lelaki Idaman?

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Setelah 18 hari berlalu, akhirnya penulis datang kembali melawat blog yang sudah lama kesepian... Maafkan diriku wahai blog... disebabkan kebizian melampau disamping keadaan internet through broadband yg jauh lagi teruk daripada pakai kabel kat puncak alam ni, maka penulis tidak dapat sentiasa mengunjungimu.. sorryyy (mode tengah mereng)

Em, kenapa penulis buat tajuk kat atas? Ini disebabkan setelah blog-walking ke beberapa blog, pnulis perasan ramai penulis yg suka tulis ciri2 lelaki/wanita idaman mereka. Kenapa? Adakah sebagai makluman kepada admirer2 di luar sana? Ataupun untuk memberi hint kepada sapa2? Hahaha, penulis xtau niat diorg.. tapi penulis pun teringin gak nak tulis. Asyik cite pasal assignment yg mlmbak2 ngan khidupan penulis yg semakin tension, bosan gak kan...

Kalo sebut pasal lelaki idaman, penulis nak cerita tentang penampilan luaran dulu.. Sebab penampilan luaran give 1st impression.. For some unknown reason, penulis suka tengok mamat berwajah chinese look yg pakai beanie, pakai cermin mata sambil pakai earphone/headphone. And pakai hoodie, lengan panjang tutup tapak tangan, and pakai sneakers. Then dia suka senyum. Ikhlas, tanpa ciri2 kegatalan. Kalo penulis jumpa sape2 kat luar mcm ni, sure penulis terkedu kejap. Malangnya, just dapat tengok dalam tv je, setakat ni jumpa dalam realiti belum lagi, huhu...

Kalau personality, penulis suka yg kelakar. Sebab penulis sangat suka gelak. Then dia perlu gentleman, caring dan baik hati. Tapi penulis xsuka kalau romantik2 sangat. Geli. Sbab penulis dilahirkan dengan ibu bapa yg tak romantik langsung, so macam allergic skit dgr ayat2 gitu, huhu. Cukupla kalo perasaan sayang tu ditunjukkan melalui action, bukan words.. Kalo dari segi agama, xalim sangat macam ustaz pun xpe, asalkan ikut segala suruhan agama. Kalau dari segi akademik, dia mestilah lagi tinggi dari penulis. Kalau penulis bakal pemegang Ijazah Sarjana Muda Farmasi (InsyaAllah), dia mesti lagi tinggi dari tu, boleh?

Haha, cukuplah rapikan penulis sampai sini. Saja2 tulis je pun, xde niat apa2. Lagipun jodoh tu di tangan Allah. Tak semua yang kita nak tu kita dapat. Tapi Allah selalu beri kita bukan apa yg kita nak, tapi apa yg kita perlu, betul tak?

Till here. Next update? 2,3 minggu lagi kut, huhu. Wassalam...

6 comments:

AMiRU said...

semoga penulis menemui jodoh sesuai..
amiin....

nadzwareina said...

hahaha, amin...

syu said...

hahahah wawa laki yg ko mnt tu ad kat korea je...

nadzwareina said...

huhu ye ke syu... shanaz pnah cakap kat sungei wang pun ramai oo mcm tu.. dia yg sedap cuci mata, hehe

syu said...

hahaha tu shnz....dia mnt stock laki taiwan....

~BeInIsNeIn~ said...

uhuuuuuuuu...

pengaruh tv n drama korea?? =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...