CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

25 February 2010

Ish2... Kesian...

Bismillahirahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Beberapa hari lepas, penulis chat ngan sorg kawan lama yg gile tengok drama korea...

'Wani, ko penah tengok drama Hwang Jin Yi? Cite lama dah ni.. Tahun 2006 kalo xsilap..'
'Tak penah tengok, tapi tau je cite tu. Ada hero feveret aku. Nape? Best ek?'
'Em, tadi aku tengok kat Youtube. Sedih gile babak ni weh.. Kalo ko tengok aku sure ko mesti nangis teruk giler2..'
'Yeke? Bagi link..'

'http://www.youtube.com/watch?v=xt2fGuqYIR0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=HfkFl0e6UYo&feature=related'

'Prepare tissue banyak2 tau... hahahaha'

Penulis pun tengok la kejap 2 episod ni, dalam 20 minit gak la.. Cite korea latar zaman dulu2. Jalan cite die? Episod 1st penulis tengok mamat ni tengah nazak nak mati, rupe2nya kena pneumonia. Dia mintak maaf kat mak dia sebab selalu buat mak dia nangis. Pastu dia mintak penjaga dia bawakkan dia kat tempat kenang2an dia ngan gf dia.. Dia nak kawin ngn gf dia tu tapi family halang sebab xsama taraf.. Bile dorg plan nak kawin lari kantoi la pulak.. So diorg lama gile xjumpe lepas tu.. Tengah duk menung2 ingat memori lama, mamat tu menangis lalu meninggal kat situ gak..

Episod seterusnya, penjaga dia ngan org2 suruhan bapak dia bawak keranda mamat tu naik cart sambil meredah hujan lebat, nk pegi kebumi. Sebab mamat ni penah nak kawin lari ngn gf dia tu, bapak mamat ni xnak uruskan funeral dia walaupun mak dia nangis xhenti2. Kejam gak bapak mamat ni. Bila lalu je depan rumah gf dia, cart yg bwk keranda mamat ni tiba2 xnak gerak la pulak. Penat diorg tolak xgak gerak2. Scary je. Gf dia pulak baru je tau bf dia dh meninggal lepas dengar kawan dia cakap kat penjaga dorg kat dalam umah. Minah tu pun keluar rumah, pegang keranda basah tu sambil menangis. Dia mintak mamat yg dah mati tu lupakan kenangan antara diorg, dia pun akan lupakan gak kenangan2 tu.. Dia letak baju luar dia atas keranda basah tu konon2 bagi mamat tu xsejuk, dan lepas dia mintak mamat tu pergi supaya mamat tu xsejuk lagi, baru la cart yg bawak keranda tu nak bergerak.. Lalu kisah cinta diorang pun tamat begitu aje..

Macam2 cerita cinta ada kat dunia ni kan.. Bila ada couple yg bercinta nak rak, plan nak kawin, macam2 dugaan datang. Family xbagi la.. Salah sorg sakit lalu mati la.. Ada plak couple yg xda apa2 halangan, kejap2 break pastu sambung balik.. berapa puluh kali daa.. takpun bukan nak kawin.. buat maksiat je keje.. Ish2. Kadang2 seronok tengok cerita cinta org lain ni, walaupun sekadar dalam drama..

Em, berjaya ke cerita 2 episod tadi buat penulis nangis? Rasa2nya xpayah la penulis cakap.. semua org pun sure tau kut, haha..

Sekian repekan kali ini. Moga bertemu di lain post. Wassalam...

3 comments:

jidrunner said...

kalo da name drama...mende merepek pon boleh kuar...tu belum masuk sinetron indon lagi tu...

nadzwareina said...

haha, sinetron indon tu memang.. beratus episod.. agaknya org indon ni memang xde keje kut, layan sinetron je..hehe

jidrunner said...

haha...memg diorg utamakan hiburan semata...tu yg susah nak maju tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...