CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

23 February 2010

Buat Ahli Keluargaku Yang Disayangi...

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Banyak kata2 along yang tak mampu terluah yang ingin along sampaikan... Walaupun along tau kalian semua xbaca dan xtau pun akan kehadiran blog ni, izinkan along tulis luahan hati along kat sini ye..

Ibu...
Bila kat rumah, along sibuk sangat buat kerja research proposal. Asyik memerap kat bilik je, hadap laptop 24 jam. Kadang2 along buat kerja sampai pukul 4 pagi. Pastu esoknya sure bangun lambat. Tapi ibu tak marah. Ibu tak kejut pun. Kerja rumah ibu suruh aja buat. Pastu lagi separuh ibu buat. Along mintak maaf bu sebab tak tolong ibu sangat waktu cuti..

Ba..
Kadang2 org lupe nak bagi ayam ba makan. Orang mintak maaf.. Lepas tu org plan nak naik bas balik kolej dari shah alam. Org mintak ba anta ke shah alam awal sikit sbab malam tu nak setelkan assignment grup, memandangkan ba pun plan nak pegi ofis ba kat shah alam skali.. Last2 ba ikut jalan lain, ba straight pegi puncak alam, bukan shah alam. 'Takpela.. ba hantakan...' Terima kasih ba... Along mintak maaf sebab susahkan ba..

Ana..
Ibu ngan ba selalu cakap ana yang paling degil dalam family. Sebab ni jugalah along selalu tegur perangai ana, and penah buat ana nangis. Along mintak maaf. Ni untuk kebaikan ana gak... Tapi along tau ana sebenarnya baik.. Ana selalu beli magazine yg along suka tiap2 bulan bila along xsempat nak beli sendiri. Walaupun ana xbaca langsung magazine tu, ana xpenah pun claim duit kat along.. Time kasih ana..

Aja..
Along mintak maaf sebab selalu menyusahkan aja suruh buat keje2 umah. Kadang2 along selalu bebel kat aja padahal apa salah yang aja buat tu xle besar mana. Mintak maaf sebab kadang2 along bebel tanpa sedar sebab selalu ikut emosi dan perasaan.. Time kasih sebab selalu tolong ibu buat keje rumah sepanjang along ada kat puncak alam ni..

Syahmi..
Kadang2 along saje sakat ami ngan ana ngan aja, sampai ami selalu je nangis. Along tau adik along ni sensitif skit... Maybe sebab ami ramai kakak. Along mintak maaf.. Tapi along nak bgtau ami yg along bangga sebab ami selalu tunjuk kat along yang ami boleh lindungi ibu bila along ngan kakak2 lain xada kat rumah. Ami pun penah cakap ami nak sekolah dekat ngan umah sebab senang nak jaga ibu. Terima kasih sebab jadi anak lelaki yg sangat2 boleh diharap dalam family..

Redha..
Redha adik along paling kecik.. So redha stil suka habiskan masa ngan main macam2 game kat umah tu. Along kadang2 masih mentah, xfaham pemikiran budak kecil. Bila along ajar redha waktu redha nak test, along marah2 redha bila redha xtau buat. Along lupe yg redha belum fikir lagi pasal study, pasal masa depan. Along selalu sorok psp tu bila redha rebut nak main ngan ami. Along mintak maaf..


Along tau, dalam family, along yg paling pendiam.. paling perahsia.. Kadang2 apa yang along nak cakap tu tak mampu terluah, macam tersekat dekat kerongkong dan akhirnya dipendam dalam hati.. Along mintak maaf.. Terima kasih sebab selalu menyokong along selama ni... Along doakan family along sentiasa dilindungi Allah walau dimana pun berada.. Amin..

5 comments:

jidrunner said...

garang jugak rupenye kak long wawa ni...=p

nadzwareina said...

hehe...ye, saya kak long yg garang kat rumah.. kat kolej je tak berpeluang nk tunjuk the other side tu.. =p

~BeInIsNeIn~ said...

=)

jidrunner said...

hoho..ok...

k_riyn said...

huhuhu...tibe terasa rindu kat famili bile bce entry ni..walhal bru je seminggu balik NZ...wuwuwu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...