CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

28 August 2009

Eh... dayah bagi award rupenye...


Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt...


Actuallynya, org dah lama perasan post dayah tentang 1st award dia beberapa hari yg lepas. Tapi org xpenah perasan nama org ada dlm list 10 penerima award seterusnya tu. Tadi baru perasan.. Time kasih ye dayah sbab sudi bg org award ni... ok, jom kita buat apa yg dia nak...

nyatakan 5 fakta menarik mengenai pemberi award ini

1) 1st thing yg org notice pasal dayah ni is muka dia. Mula2 org ingat dayah ni ada mix chinese sbab mata dia sepet skit mcm org cina... =)

2) Dayah ni sempoi & klakar orgnya.. Nak2 kalo dia masuk geng dia, ngan aten, husni, kak sha, ska, kak ros.. Abis gamat jadinya.. Selalu lak tumpang gelak bila dengar diorg ni buat lawak..hehe
3) Dayah ni terer gila bab design mendesign ni... logo SOPHYS latest pun dia yg design.. Ramai gila puji logo tu cantik.. Mesti dayah kembang giler ni..

4) Dayah ada psp warna itam, dia ada bawak kat kolej. Org baru je tau sbab dia ltak gmbar dlm blog dia.. (teringat psp org kat umah kaler pink yg dah slamat diambik pencurik, huhu)

5) Em.. apa lagi ek? Ha, dayah rasa2nya the only student yg berjaya snap gmbar ustaz bahasa arab kitorg yg dikatakan hensem sangat tu pastu letak dlm blog dia... tahniah2...


setiap blogger harus menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya

Em, 10 fakta? apa nak letak? org amik yg mana org terpikir je la ek…

1) Anak sulung dari 5 beradik. Tapi sering disalah sangka sebagai anak ke-3 disebabkan mempunyai 2 org adik yg terlebih tinggi. (adik ke3 pun nak potong tinggi gak, huhu.. jadi anak ke-4 la lepas ni nmpaknye)

2) Selalu bermonolog dengan diri sendiri dan kucing2 dirumah ketika keseorangan tanpa disedari…(org normal ok...jgn risau)

3) Tak tahan sejuk. Selalu diserang selsema terutama pada waktu pagi dan lepas mandi. Tisu wajib dibawak ke kelas kalau ada kelas pagi..

4) Suka pakai sneakers pergi mana2, xkira la time pakai baju kurung ke, seluar ke, pegi kelas ke, pegi majlis formal ke, masuk lab ke, suka hati je… hehe. Janji kasut bertutup okla kan?

5) Sangat senang terkejut dan senang melatah. Kawan2ku, kasihanilah kawanmu yg seorang ini... Jangan la sergah2 @ cucuk pinggang @ jerit tiba2 kat dia, huhu..

6) Tak berapa suka pegi shopping. Tak suka window shopping gak, buat lenguh kaki je.. Tapi kalau join member2 pegi shopping, benda yang wajib dibeli : at least satu buku.

7) Tak suka menulis nota atas kertas kajang @ test pad @ kertas bergaris @ yg sewaktu dengannya melainkan lecturer yg nak. Kertas A4 kosong mnjadi pilihan hati.

8) Tak percaya cinta pandang pertama. Tapi percaya kalau jumpa dengan jodoh sendiri, Allah akan bagi petunjuk itulah orangnya. Samada dapat cepat atau lambat je..

9) Tak pernah bercouple dan tak suka istilah tu sejak zaman skolah lagi, setelah selalu berkongsi ‘penderitaan’ member2 yg pernah bercouple. (x tuju kat sape2 ye ni..) Prinsip org : kalau nk bercouple, biarlah sekali seumur hidup.. Tak perlu bazir masa ngan air mata...

10) Sentiasa memakai cincin pemberian ibu di jari manis belah kanan. Tak pernah tanggal sejak beberapa bulan yg lepas. Satu2nya cincin yg terselamat daripada diambil perompak yg pernah masuk rumah dulu..


anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya,dan describe tentang mereka

em, kawan2 org xramai ada blog... diorg suka jadi pembaca dan pengomen je... org pilih 5 cukupla ek?

1) Affan - Bakal doktor yg sdg berjuang di bumi mesir.. student medic yg agak 'gila-gila' yg pernah org kenal.. (sorry ye affan, ni 1st impression org kat affan, hehe)

2) Aus - Klasmate org time form 4 di mrsm. Budak laki pertama yg panggil org wawa. Rajin gak kacau org kat kelas dulu, nak2 kalo dia perasan org tgh termenung.. =p

3) Jo - Roomate org di kolej Angsana, juga di Kristal dulu. Gila komik dan juga kpop. Team gelak bersama2, hehe..

4) Kak Anum - Klasmate org yg sangat terer bercakap di khalayak ramai & mmpunyai self-confidence yg tinggi...Kagum sungguh ngan akak ni... (xtau akak layan ke x award2 ni, tapi xpe la ye kak?)

5) Deeb - dormmate semasa di mrsm.. geng sembang org dulu.. suka kat kucing mcm org gak.. org still owe mcD ngn deeb ni.. (bila nk bayar ni deeb? nanti xlepas langit ke7, huhu)

Ok. Done. Sape2 yg org beri award tu sila la jawab ye, walaupun dh pernah terima award dari org2 lain dulu. Kali ni org yg bagi, xpela jawab lagi ye? hehe... Takat sini dulu, wassalam... =)

3 comments:

Hidayah said...

wawa bukan org pertama yg ingat dyh ni mix chinese...da rami dah...hahaha...even org cina sendirik igt dyah ni cina masok islam...hahaha...sebab pakai tudung...but i'm originally 100% malay...huhu

oshie||aus mahmud said...

done =)
spe dayah ni?haha..
xmaw knal2 kan ke? =P

couple?len mcm je ko ni wa..da pandai da skang ckp sal couple2 =)
blaja blaja !

nadzwareina said...

dayah ni kwn sekelas, rasa2nya dh berpunya dh tu aus, haha...

len mcm? mmg aku mcm ni dulu ape? haha =p yup, blaja2!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...