CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

10 August 2011

Update Untuk Minggu Ini :)


Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..



Sekadar nak share beberapa cerita pasal org dalam minggu ni. Harap adela yang sudi baca hehe :)


1) Hari rabu yang lepas, org selamat terima Sijil Pendaftaran Bersyarat daripada Lembaga Farmasi Malaysia (LFM), dimana org secara rasminya telah didaftarkan sebagai seorang pharmacist di bawah LFM. Alhamdulillah. Sekarang nak tunggu surat daripada Kementerian Kesihatan untuk tahu dapat posting di negeri mana. InsyaAllah lepas habis raya org terus posting.

*I'm officially a pharmacist now, which means i can play with drugs! yeay~*


2) Dalam minggu ni jugak org dapat tau tarikh konvo org, iaitu pada hari sabtu sesi pagi pada 22 Oktober 2011 di Dewan Agong Tuanku Canselor, UiTM Shah Alam. Tapi tarikh ni tertakluk kepada pindaan. Dah lama org tunggu saat2 untuk menyarung jubah konvo dan menggenggam skroll ijazah buat pertama kali dalam hidup ni :)

3) Org dapat jemputan untuk ke majlis Iftar merangkap reunion SAMTTAJ, sekolah menengah org dari form1 sampai form3 dulu. Tapi disebabkan clash dengan majis buka puasa family besar dan tak berapa sure tempat majlis iftar tu kat mana, org tak dapat nak join majlis tu. Harap2 tahun depan kalau ada buat lagi org berkesempatan nak join.

4) Dalam minggu ni jugak banyak dugaan yang melanda diri ini. Antaranya modem broadband org rosak, lalu terpaksa diganti baru (melayang rm160 huhu). Kemudian browser yang org biasa pakai crash pulak, terpaksalah pakai browser yg org tak biasa guna. Nasib baik dah elok balik. Org jugak dilanda selsema teruk selama 3 hari (tak ok lagi ni) dan hampir demam. Dan baru tadi org hilang purse, termasuk i/c ngan kad atm. Terpaksala block kad atm & report polis. Kena marah dengan ibu & ba sebab cuai huhu. Tapi alhamdulillah dugaan kali ni org tempuhi tanpa rasa marah macam dugaan yang lepas :)

5) Ingat lagi dengan 'ujian' yang org gagal dulu? org buat balik dan kali ni lulus! doa org dimakbulkan Allah, alhamdulillah. Rasa nak melompat2 keriangan pun ada jugak :D (kisah purse hilang tu boleh dilupakan seketika huhu)



Oklah sekian untuk kali ini. Doakan org tabah menempuh hari2 mendatang di bulan ramadhan ini. Selamat berpuasa! :)

5 comments:

sYuHaDah said...

haha wawa dh lulus akhrnya...congrats!!

nadzwareina said...

heeee mekasih syu :D

asnizaziz said...

congrats dah grad..wah pharmacist pulak tu, happy for u :D

tajul said...

oo..da jd pharmacist.thniah.smoga rmaila org skit sembuh di tgn ko.hehe..^_^
p/s:gmbr ko letak 2 nmpk cm muka org xckp tido je.hehe..=P

fuad ansari said...

can i have some drugs.. (gurau2 je..) (",)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...