CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

08 November 2010

Terbaca Post Lalu Ditag...


Bismillahirrahmanirrahim..
Asalamualaikum wbt ..

Disebabkan xleh tido sebab dah tido sejam lepas isyak tadi, org pun blogwalking. Org baca satu blog junior org yg bernama
matpek ni, beliau telah kena tag. Pastu beliau kata sape2 yg terbaca automatik kena tag. So org yg xde keje ni pun menggagahkanla diri utk buat tag ni.. :)

"Once you have been tagged, you are supposed to write a note 25 random facts, or goal about you. At the end choose 25 people to be tagged, you have to tagged the person that tagged you. If I tagged you, it means I want to know more about you.


1) Nama penuh seperti yang tertera kat i/c : Raden Azwani binti RM Puja Seti

2) Dapat nama Raden through ayah. Actually RM tu stands for Raden Mohd. Taktau la nape ba shortkan dalam i/c beliau. Bagi senang tulis kut.

3) Seorang yg berketurunan jawa tapi langsung taktau cakap jawa. Cakap sepatah dua tu bolehla. Tapi ramai cakap muka memang muka jawa.Ye ke?

4) Banyak nickname. Wawa. Wani. Raden. Along. Wa. Awa. Nadzwareina. Boleh panggil ape2 ikut suke. (except nadzwareina sebab tu nama chat ngn nama pena)

5) Anak sulung dalam 5 beradik, 3 pempuan 2 laki. Tapi paling pendek dalam adik beradik perempuan.

6) Suka 2 kaler, biru ngan hitam. Tapi taktau la nape banyak barang terbeli kaler purple plak.

7) Very simple & plain girl yang xreti fesyen2 ngn mekap2 nih. Cara fikir pun macam lelaki sikit. Tak amik kisah benda2 remeh, tak reti merajuk & tak reti mengada2 ngan org lain.

8) Boleh baca tulisan korea. Penah chat & cakap bahasa korea ngan org2 korea kat ym satu ketika dahulu. Sume penangan kpop. Tapi dah retired jadi fan kpop.

9) Amat suka novel, terutama novel thriller yg ada main teka2 pembunuh macam Sidney Sheldon punya. Mitch Albom ngan Cecilia Ahern punya pun best. Ada collection Harry Potter. Collection Twilight on the way.

10) Suka dengar lagu2 by Lifehouse, Nickelback, The Fray, Incubus, Coldplay, Secondhand Serenade, One Republic. Lagu2 slow diorang best dilayan sorang2. Tak dilupakan, Maher Zain gak, hehe.

11) Suke layan filem action, komedi ngan seram kat wayang. Filem action ngan komedi selalu la layan kat wayang tapi filem seram jarang sebab member2 sume takut layan filem seram.

12) Addicted kat air teh. Sehari mesti minum sekali. Kat kedai makan pun mesti order air teh.

13) Sangat suka kat kucing. Kalo jumpe kat jalan mesti tegur. Selalu gak bercakap dan tidur ngan kucing2 kat rumah.

14) Ada PS2, PSP ngan Gameboy Colour kat umah. Tapi satu haram xreti main. Adik2 je conquer.Rugi tak?

15) Muka sangat bulat lagi tembam. Sebab selalu release stress dgn makan & tido. Dahla jarang exercise. Kalau exercise pun just ronda fasa2 ni naik basikal yg saya bawak dari umah. Tah bila la nak kurus. Hahaha.

16) Darah jenis A. Research kata orang darah A ni jiwa seni. Betulla kut sebab saya suka muzik, suka tulis cerpen dan sketching kartun time xde keje (walaupun tak lawa mane hehe)

17) Makanan feveret : Tomyam. Ibu tau dan beliau suka masak kalau saya balik umah. Tapi saya xpandai buat sesedap ibu saya buat.

18) Tak penah tuka nombor sejak 1st time pakai henfon 5 tahun lepas. Henfon baru tuka 2 kali. Satu rosak sebab jatuh satu lagi rosak lepas masuk laut.

19) Housemates saya suka nasi goreng yg saya masak, hahaha.

20) Pakai jam kat tangan kiri. Bawak beg pun kat side kiri.

21) Takleh berenggang dengan lagu. Time tido, dalam kereta, kat kelas (kalau ngantuk) ngan certain2 time study wajib dengar lagu. Ada satu MP4 brand Samsung.

22) Sangat x comply ngan ubat. Jarang abiskan antibiotik. Tah macamane nak jadi pharmacist nih.

23) Sehari tak bukak facebook tak sah. Sekarang ni buat twitter pulak. Mimpi ape taktau.

24) Selalu rasa ada krisis identiti. Satu side lembut, sopan, satu side lagi kasar dan mereng sikit. Haha.

25) Saya pelat huruf R. Nak lagi best kebetulan nama saya start ngan huruf R pulak.. ^_^

Em, saya nak tag insan2 kat bawah ni :
Syu
Amir
Dayah
Aten
Zati
Mar
Naoh
Deeb
Syae
Myralove
Dya Adriza

Dan sape2 rase nk buat tag ni buatla ye. Nanti saya baca ek.

Sekian, Assalamualaikum wbt :)

7 comments:

Shafiq said...

statement no 23 tu pn ade kt dri shfq..hehe

nadzwareina said...

haha.. samalah kita... xbukak fb sehari rase pelik lak kan? hehe

$ha said...

syae ats 2....refer pd ak ke??
[ner la tau kot kwn ko yg len pn der nme syae...xnk la pasan lebey..kui3]

since ko der mentioned abt '1 je yg publish kt p2u 2'...wajibbbbbbbb bg ak nk tau cite yg mne n nk layan...xsgke kwn ak yg sorg nih der anta krya kt p2u..heheh..
cpt2...

nadzwareina said...

ngahaha.. ye syae... syae kat ats tu ko la.. ala syae, cite aku buat bese2 je, xbest pun..hehe. ko baca post aku title 'sronok~', aku dh bg link kat situ. bukakla eh :D

dya adriza said...

Eh?? Baru nampak nama ada kat sini.. hehe nway tq tag dear~ nanti saya buat k ^^

dya adriza said...

Eh?? Saya dah buat la dear. nanti saya masukkan nama nadzwa dalam entry ni k..

http://deardindadya.blogspot.com/2010/11/25-perangai-pelik-dya-adriza.html

nadzwareina said...

hehe.. okeh.. nnt saya baca ek :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...