CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

19 July 2010

Bila Lelaki Bertanya Kepada Perempuan..

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Maaf lama tak update blog. Sekarang penulis busy dengan presentation tiap2 minggu. Penat jadi student final year nih. Macam biasa, pagi Isnin ni penulis hadir ke kelas. Tempat duduk penulis dalam dewan kuliah adalah di row depan student2 lelaki. Lepas penulis duduk, penulis dengar student2 lelaki pun masuk dan ambil tempat duduk masing2.


'Em, wawa, aku ada soalan la nak tanya kat ko. Isu sensitif,' tiba2 sahaja kawan lelaki yang duduk di belakang penulis bertanya. Penulis terus menoleh.

'Sensitif? Pasal ape?' tanya penulis.

'Adela, pasal fisiologi perempuan,' jawab kawan penulis tu.

Penulis terus berkerut. Fisiologi perempuan?
'Takpe2 nanti time break kang tanyela,' penulis menjawab, lalu menoleh semula ke depan.

Akhirnya pada waktu break, penulis pun pusing belakang, tanya semula apa soalan yang kawan penulis nak tanya tu. Penulis dengar kawan penulis tu bersembang dengan kawan sebelah dia pulak.

'Hui, tak payahla ko tanya soalan macam ni,' kata kawan dia. Tapi kawan penulis tu macam nak tau jugak. Penulis pun senyum je tengok gelagat diorang. Nampaknya isu sensitif ni dah jadi bahan perbincangan diorang rupanya.

'Takpe2, aku open. Tanya je la ape2 korang nak tanya,' penulis jawab lalu duduk menghala diorang. Diorang still ragu2 nak tanya, tapi last2 diorang tanya jugak.

'Macam ni wawa. Ko ade baca tak kat paper, model Brazil yang besarkan breast dia sampai saiz 38kkk tu?'

Penulis terdiam jap. Actually lame jugak penulis tak belek paper. Lalu penulis mintak kawan penulis tu cerita pasal berita kat paper tu. Dia pun cerita apa yg die baca kat paper tu.

'Soalan aku ni, kenapa dia buat macam tu ye?'

Belum sempat penulis nak jawab, soalan kedua pulak menyusul.

Kawan sebelah dia pulak tanya,
'Tak berat ke?'

'Berat,' jawab penulis laju. Takut tak sempat jawab.

Kemudian kawan penulis tanya,
'Em, tak sakit ke?'

'Sakit,' jawab penulis lagi.

'Ha, soalan keempat, perlu ke dia buat macam tu?' sambung diorang lagi.

Penulis terdiam lagi. Macam mana ye nak bagi jawapan bernas kat soalan diorang ni? Time tu jugak ada announcement kat depan kelas, penulis pusing depan sambil mendengar announcement tu sambil merangka jawapan yang nak diberi kepada kawan2 penulis tadi.

Bila announcement tamat, penulis pusing belakang balik.

'Em, pasal minah tu, aku rasa dia buat macam tu sekadar nak menunjuk. Nak tayang aset dia kat orang ramai. Samela macam perempuan2 zaman sekarang ni, pakai baju saiz kecik2, padahal badan diorang besar. Samela tu, nak tayang aset diorang.

Penulis sambung lagi.
'Macam korang lelaki ni kan, korang ye ye work out bagi nampak muscle, nampak six packs, nak tayang aset korang kat orang lain jugak kan? Padahal xperlu pun bagi nampak muscle2 tu,'

Kawan penulis jawab,
'Tapi tu untuk kesihatan jugak,'

'Ha, betulla tu. Tapi kes minah ni tolak bab kesihatan. Aku rase minah tu cuma nak jadi popular. Aset dia dah sama macam orang lain, so dia ubahla sikit bagi nampak lain dari orang lain,'

Kawan2 penulis pun diam dan dengar je.

'Em, actually buat benda tu sakit. Berat pun berat, Aku tau sebab aku ada baca magazine kisah orang2 yang ade buat macamtu jugak. Orang2 macam ni tak kisah sakit asalkan cantik,' penulis sambung. Kawan2 penulis tu pun angguk2 setuju. Rase2nya diorang dah berpuas hati dengan jawapan yang penulis bagi tu. Kut.

'Korang tengok gambar model tu korang rasa ape?' tiba2 penulis rasa saje je nak pancing diorang ni.

'Huuiii, takut,' jawab kawan penulis.

Hahaha, penulis gelak je.

Kalau kawan2 penulis ni rasa takut tengok aset model tu sebegitu rupa, penulis terfikir, sure ramai lagi lelaki2 kat luar sana tu yang rasa sama macam diorang. Sia2 jela model tu besarkan aset dia.

Penulis ada jumpa gambar model tu. Tapi penulis xmau letak gambar dia kat sini. Seksi sangat. Tapi kalau ade sape2 nak tau cerita pasal dia, boleh klik link ni. Kat berita ni pun dia tengah menderita disebabkan aset dia yang terlampau besar tu.

Moral of the story : Bersyukurlah dengan apa yang kita ada..

Sekian, moga bertemu lain waktu. Wassalam..


5 comments:

~BeInIsNeIn~ said...

ur so open.. but for me personally.. rasenye mende2 gitu semua boley buat assumption sendiri... x perlu tanye org lain pn.. bincang sesame sendiri pn cam.... entah.. xde keperluan pn..

masing2 la kn?

nadzwareina said...

fyi, i am open.. sometimes ade benda2 yg bermain kat fikiran yg kite nak ade sorg yang betul2 boleh jawab.. lagi baik ade orang boleh explain daripada kite buat assumption bukan2. lagipun i'm sharing dengan 2 org guys yang baik dengan saya, not a stranger.

yup. masing2.

~BeInIsNeIn~ said...

=)

AMiRU said...

x salah rsnye berbincang perkara mcm ni...nk jugak tau pndgn pihak prmpuan sndri...

personally, it is never an isu kalo nk berkongsi n menyuarakn pndangan...

nadzwareina said...

em, that's what i think.. sekadar nk berkongsi pandangan.. walaupun mungkin bnda tu sensitif sikit, but sometimes lelaki nk dgr ape pndgn pihak pmpuan sndiri ttg hal2 cmni..

soalan ni jauh lagi baik daripada soalan lelaki yg bertanyakan ttg aurat perempuan yg menutup aurat tu macamane..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...