CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

28 June 2010

Terima kasih CCM..

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Lama betul rasanya penulis xupdate blog. Dulu sebab busy ngan praktikal. Jumaat lepas penulis akhirnya berjaya menamatkan 7 minggu praktikal dengan jayanya (jaya ke?) di company CCM Duopharma Biotech Bhd ini. Banyak sungguh yang penulis dapat daripada praktikal ni. Daripada menjadi translator, kemudian menjadi visitor setiap production rooms, kemudian menjadi reporter mereport apa yg penulis lakukan tiap2 hari, dan akhirnya menjadi presentor apa yg penulis dapat sepanjang praktikal ini. Alhamdulillah, tak terkira banyaknya ilmu dan pengalaman yang penulis dapat sepanjang 7 minggu ni..

Dulu, masa last day student UKM praktikal, diorang beli satu set donashi Big Apple dan belanja staf2 sterile production makan. Bila hari terakhir penulis hampir tiba, penulis xtau ape nak diberi kepada staf2 department penulis sebagai tanda penghargaan penulis. Lama berfikir, akhirnya penulis mendapat satu idea.

Akhirnya pada hari terakhir penulis bekerja, penulis membawa satu tupperware penuh berisi kek coklat dan bingka ubi. Kek dan bingka ni adalah hasil air tangan penulis sendiri. Penulis sangat lama xbuat kek, jadi ibu penulis la yang menjadi observer ketika penulis membuat kek dan bingka pada malam sebelumnya. Alhamdulillah, nasib baik menjadi.

Staf2 semua terkejut bila penulis kata penulis buat sendiri. Tak apelah, janji mereka semua makan. Nampaknya, mereka suka sangat kek dan bingka yang penulis buat. Masing2 asyik buka tupperware dan ambik satu. Asal lalu je ambik satu lagi. Sampaikan tersebar pulak berita penulis bawak kek dan bingka yang penulis buat sendiri hinggakan ada staf daripada department lain pun datang dan ambik. Abang zaki, en azizi, kak nurul, suma kata sedap. Kak mas siap mintak resipi. En azman pulak lepas makan xnak komen. Dia kata kat fb dia komen. Gembira betul penulis tengok mereka makan hasil buatan tangan penulis dengan seronoknya~ :)

Pada jam 5.45pm, penulis dah packing nak balik. Time tu major staf ada, macam tunggu je penulis nak ucap gudbye. Akhirnya penulis jumpa sorang2 dan ucap terima kasih. En azman pun ucap terima kasih dan bagi banyak sangat kata2 nasihat. Bila penulis dengar, penulis rasa sebak dan penulis rasa sendiri suara penulis bergetar. En azman perasan pulak nada suara penulis tu, lalu dia kata jangan sedih2. Boleh kontek thru fb pasni. Penulis salam kak mas dan kak nurul dan akhirnya penulis bagi sekeping kad thank you. Tapi penulis pesan bukak lepas penulis pergi. Lepas puas melambai dan berterima kasih, penulis pun pulang dengan rasa hiba. Time otw balik penulis terserempak abang zaki dan ramana. Syukur sempat jugak wish gudbye kat diorang sebelum balik.

Em, apa yang penulis tulis dalam kad tu? Isi kad tu adalah seperti dibawah..

Terima kasih Mr Krisna (Senior Manager & Pharmacist)..
Sebab beri peluang untuk saya menimba ilmu dan pengalaman di sini...

Terima kasih En Zaini (Manager)..
Sebab sentiasa tersenyum dengan saya bila kita bertembung di luar ofis..

Terima kasih En Thifla (Executive)..
Sebab selalu buat saya gelak dengan lawak entah ape2 En Thifla tu.. hehe

Terima kasih En Azman (Executive)..
Sebab selalu buat saya tersenyum bila saya curi tengok gelagat En Azman & En Thifla bila saya bosan..

Terima kasih En Azizi (Executive)..
Sebab selalu wish 'gudbye' kat saya dan trainee lain bila kami nak pulang...

Terima kasih En Jaffri (Executive)..
Sebab selalu bagi makanan free dan beri plaster kat saya time jari saya luka..

Terima kasih En Mohd Nor (Executive)..
Sebab buat saya seronok bila sekali sekala saya lihat muka serius tu tersenyum..

Terima kasih kak Mas (Clerk)..
Sebab selalu backup saya bila saya kena kacau dengan para executive..

Terima kasih Abang Zaki (Staf)..
Sebab selalu buat saya terhibur bila tengok abang zaki gaduh2 manja dengan kak nurul..hehe

Terima kasih kak Nurul (Staf)..
Sebab jadi orang pertama yang sudi bersembang dengan saya pada hari pertama saya disini..

Terima kasih Ramana (Staf)..
Sebab very caring bila dapat tau saya terdelete file SOP tu (Nasib baik dapat recover).huhu..

Terima kasih juga kepada En Khairi dan En Asri diatas ilmu yang dicurahkan sewaktu saya berkunjung ke production room..

Terima kasih tak terhingga ke atas segala ilmu dan budi baik yang telah dicurahkan sepanjang 7minggu saya di department ini. Hanya Allah yang dapat membalasnya. Maaf jika saya ada buat silap dan tidak menyumbang apa2 kepada kemajuan department ini. InsyaAllah, jika umur panjang, saya mungkin akan kembali ke sini selepas 7 tahun nanti. Doakan saya berjaya dalam pelajaran ye.. :)

Tulah dia isi kandungan kad tu. Sebab tu penulis suruh mereka baca lepas penulis pergi. Harap2 mereka faham betapa besarnya penghargaan yang penulis berikan kepada setiap sorang daripada mereka menerusi isi kandungan kad tu. Sebab penulis sebak sangat pada hari terakhir tu, banyak yang penulis nak cakap tapi tak terluah...

Staf2 sterile department + student praktikal dalam kenangan..

Em, apa pulak komen en azman? dia kata bingka penulis buat sedap sangat sampai tak terkata. Sayang betul dia tak dapat rasa kek coklat penulis sebab dah habis. InsyaAllah, panjang umur kita jumpa lagi ye. Nanti saya bawak lagi bingka ubi ngan kek coklat, mungkin kali ni banyak sikit. Terima kasih sekali lagi :)

Sekian, wassalam..

2 comments:

karl said...

congratz wawa. u've done the practicum better than me ;)

nadzwareina said...

haha, xdela senpai.. tapi alhamdulillah, banyak sangat ilmu dan pengalaman yg org dpt kat situ.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...